Tarua ja totta Historian kummallisuuksia

Lazarus elää?

  • 'Jack Steven'
    'Jack Steven'

Raamatussa (Joh. 11) kerrotaan, kuinka Jeesus herätti kuolleen miehen, Lasaruksen henkiin neljäntenä päivänä tämän kuolemasta. Jeesuksen olivat kutsuneet hätiin Maria ja Martta, Lasaruksen sisaret. Jeesus saapui opetuslapsineen Betaniaan, näiden kotikylään, käski vierittämään kiven luolan suulta, jonne Lasarus oli haudattu ja huusi: 'Lasarus, tule ulos!'. Tämä tulikin luolasta siteisiin käärittynä, kasvot hikiliinan peittäminä. Jeesus käski riisumaan hänet siteistä ja päästämään menemään.

Kuluvan vuoden alussa julkaistiin kuuluisan rocktähden David Bowien 25. studiolevy Blackstar. Siitä irrotetulta kappaleelta 'Lazarus' tehtiin video (julk. 7.1. Youtubessa), jossa DB makasi kuolinvuoteellaan, yritti kirjoittaa jotain (testamenttiaan?) ja katosi lopulta sairaalahuoneen kaapin kätköihin, poistuen näyttämöltä ilmeisen lopullisesti.

Paria päivää levyn, ja videon julkaisua myöhemmin tiedotettiin Bowien kuolemasta. Syöpä oli diagnosoitu jo 1,5 v aiemmin mutta pidetty salaisuutena suurelle yleisölle. Ikää artistille oli kertynyt 69 v, täyttyen vieläpä samana päivänä kun viimeinen (?) äänite laskettiin markkinoille.

Neljäntenä päivänä Bowien 'kuolinvideon' julkaisusta ilmestyy kovasti tämän näköinen ja kuuloinen, melko tuntematon levy-yhtiöpomo kertoilemaan omista tuntemuksistaan maailmankuulun rock-ikonin (väitettyyn) kuolemaan liittyen. Tällä pomolla on yhtiön esittelytekstin mukaan 'yli 40 v kokemus musiikkiteollisuudessa ympäri maapalloa ja häntä pidetään yhtenä suurista A&R nimistä.' Itse en ollut hänestä koskaan kuullutkaan. Levy-yhtiökin on perustettu vasta pari vuotta sitten ja edustaa melko tuntemattomia indie/alternative-artisteja. Ei mitään mikä mitenkään suoraan liittyisi David Bowieen.

https://www.youtube.com/watch?v=Gt2ba3R51aI

Kun tunnetaan Bowien mieltymys erilaisiin alter egoihin ja näiden käyttöön artistiurallaan, herää luonnollisia epäilyjä tämänkin tapauksen tiimoilta. Yhteydet Raamatun tarinaan ovat kovin silmiinpistäviä. Ikäänkuin (Kuningas) David olisi halunnut sekoittaa raamatullista tarua ja todellisuutta pahemman kerran.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.